BibTex RIS Cite

Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İşletmelerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Gelişiminin Çevreye Etkisi

Year 2011, Volume: 4 Issue: 8, 0 - 0, 22.11.2011

Abstract

Bilindiği gibi insanoğlu canlı varlıklar içerisinde en egoist, hırslı, zararlı ve çevresiyle uyumsuz olanıdır. Bu nedenlerden dolayı insanın çevreye verdiği zararın boyutları oldukça ciddi boyutlara ulaşmış durumdadır. İçerisinde insan barındıran işletmeler de uzun yıllar bu personelin ve işletme yöneticilerinin egoları yüzünden çevresel sorunlara karşı kayıtsız kalmışlardır. Ancak son yıllarda, çevreye verilen tahribatın sonuçlarının açık ve net bir şekilde görülmesi ve gelecek projeksiyonlarının yarattığı karamsarlık ortamı bir yandan siyasi otoriteleri yasal önlemler almaya diğer yandan da işletmeleri daha sorumlu davranmaya yöneltmiştir. Bireyler de bu yapıda etkin bir baskı unsuru olarak rol almaktadır. Sanayileşmenin öncü sektörlerinden birisi olan tekstil ve hazır giyim sektörü bir yandan dış dinamiklerin diğer yandan da iç dinamiklerin etkisiyle kurumsal sosyal sorumluluk projeleri uygulamaktadır. Bu çalışmada tekstil ve hazır giyim sektöründeki kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin çevreye olan etkileri çok boyutlu olarak incelenmiştir. Ülkemizdeki tekstil ve hazır giyim işletmelerinin kurumsal sosyal sorumluluk projeleri,özellikleri ve etkileri uluslararası uygulamalarla karşılaştırmalı olarak değerlendirilip önerilerde bulunulmuştur.

Year 2011, Volume: 4 Issue: 8, 0 - 0, 22.11.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Turan ATILGAN Seher Kanat Aslı İlle

Publication Date November 22, 2011
Submission Date July 18, 2014
Published in Issue Year 2011 Volume: 4 Issue: 8

Cite

APA Seher Kanat Aslı İlle, T. A. (2011). Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İşletmelerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Gelişiminin Çevreye Etkisi. Akdeniz Sanat, 4(8).

For the issue of Jaunary 2020, last date of submission is November 1. To this date, you can submit your papers via Dergipark.