BibTex RIS Cite

Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi

Year 2016, Issue: 12, 80 - 91, 01.12.2016

Abstract

Antosiyaninler bitki sekonder metabolitlerin yaygın bir grubu olan
fenolik bileşiklerin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bitki organlarına
kırmızıdan maviye kadar birçok rengi veren bu bileşikler aynı zamanda çok
sayıda biyolojik fonksiyonu da yerine getirmektedir. Antosiyaninlerin
bitkilerdeki fonksiyonlarının yanında özellikle gıda sektöründe renklendirici
olarak kullanım olanağı bulunmaktadır. Bu sektörün ihtiyacını karşılamak için
alternatif üretim yolları araştırılmaktadır. Bu bağlamda bitki doku ve hücre
kültürü teknikleri antosiyaninlerin üretimi için alternatif yöntemlerden bir
tanesidir. Bu yöntemlerle üretim yapabilmek için çok sayıda strateji
uygulanmıştır. Bu derlemede antosiyaninlerin genel özellikleri ve biyoteknolojik
yöntemlerle üretim olanakları tartışılmıştır

Production of Anthocyanins by Callus and Cell Suspension Culture

Year 2016, Issue: 12, 80 - 91, 01.12.2016

Abstract

Anthocyanins constitute an important part of phenolic compounds,
which are a common group of plant secondary metabolites. These compounds
give in many colors ranging from blue and red to the plant organs at the same
time has many biological functions. Besides the function of anthocyanins in
plants it includes the use as colorants, especially in the food industry.
Alternative production ways to meet the needs of the industry are being
investigated. Plant tissue and cell culture techniques is one alternative method
for the production of anthocyanins. A number of strategies are implemented to
be able to produce by this method. In this review, general properties of
anthocyanins and production facilities with biotechnological methods were
discussed

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA69VA53GK
Journal Section Articles
Authors

İlhami Karataş

Rahime Karataş This is me

Mahfuz Elmastaş This is me

Publication Date December 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Issue: 12

Cite

APA Karataş, İ., Karataş, R., & Elmastaş, M. (2016). Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(12), 80-91.
AMA Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M. Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. GBAD. December 2016;(12):80-91.
Chicago Karataş, İlhami, Rahime Karataş, and Mahfuz Elmastaş. “Antosiyaninlerin Kallus Ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 12 (December 2016): 80-91.
EndNote Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M (December 1, 2016) Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 12 80–91.
IEEE İ. Karataş, R. Karataş, and M. Elmastaş, “Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”, GBAD, no. 12, pp. 80–91, December 2016.
ISNAD Karataş, İlhami et al. “Antosiyaninlerin Kallus Ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 12 (December 2016), 80-91.
JAMA Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M. Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. GBAD. 2016;:80–91.
MLA Karataş, İlhami et al. “Antosiyaninlerin Kallus Ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 12, 2016, pp. 80-91.
Vancouver Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M. Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. GBAD. 2016(12):80-91.