Research Article
BibTex RIS Cite

ELEMENTS OF FOOD PLANT DESIGN

Year 2011, Volume: 15 Issue: 2, 13 - 18, 21.02.2014

Abstract

The development of food process is based on the principles of food science and technology, chemical engineering and on the practical experience of food engineers and food technologists. In plant design, the experience and developments in other technical fields, such as materials science, mechanical engineering and management, should also be considered. Process design includes the synthesis, analysis, evaluation and optimization of process alternatives. Food process design is essential in the design of new plants in the modification or expansion of an existing plant, in the production of a new product and in the simulation and control of an operating plant. 

GIDA ÜRETİM TESİSLERİ TASARIMININ BİLEŞENLERİ

Year 2011, Volume: 15 Issue: 2, 13 - 18, 21.02.2014

Abstract

Gıda işleme ve tesis tasarımının gelişmesi; gıda bilimi ve teknolojisinin, kimya mühendisliğinin temelleri ile gıda, kimya mühendisleri ve gıda uzmanlarının pratik deneyimleri temeline dayanmaktadır. Tesis tasarımında; materyal bilimi, makine mühendisliği ve işletme yönetimi gibi diğer teknik alanlardaki deneyim ve gelişmeler de göz önünde bulundurulmalıdır. Proses tasarımı; proses alternatiflerinin en iyi şekilde kullanılması, değerlendirmesi, analiz ve sentezini içerir. Gıda proses tasarımı yeni tesislerin tasarımında, mevcut tesislerin genişletilip değiştirmesinde, yeni bir ürünün üretilmesinde ve işleyen tesisin kontrolünde oldukça önemlidir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Food Engineering
Journal Section Derleme Makaleleri
Authors

Hasan Vardin

Fatih Yılmaz This is me

Publication Date February 21, 2014
Submission Date February 21, 2014
Published in Issue Year 2011 Volume: 15 Issue: 2

Cite

APA Vardin, H., & Yılmaz, F. (2014). GIDA ÜRETİM TESİSLERİ TASARIMININ BİLEŞENLERİ. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 15(2), 13-18.

Indexing and Abstracting 

13435  19617 13436 13440 13441 13442 13443

13445 13447 13449 13464 13466


10749  Harran Journal of Agricultural and Food Science is licensed under Creative Commons 4.0 International License.