Bu araştırma Öküzgözü, Kalecik Karası, Hasandede ve Kabarcık üzüm çeşitlerinde olgunlaşma periyodu boyunca tanede meydana gelen biyokimyasal değişimleri belirlemek amacıyla 2015 yılında Malatya’da yürütülmüştür. Olgunlaşma periyodu boyunca suda çözünebilir kuru madde miktarı, pH ve toplam antosiyanin miktarlarının arttığı, toplam asitlik, toplam fenolik bileşik miktarı ve antioksidan kapasitede ise azalma olduğu tespit edilmiştir. Olgunlaşma döneminde suda çözünebilir kuru madde miktarının %18.8 (Kabarcık) ile %22.8 (Kalecik Karası); toplam asitliğin %0.46 (Kabarcık) ile %0.72 (Hasandede) ve pH değerinin 3.18 (Hasandede) ile 3.28 (Kabarcık) arasında değiştiği belirlenmiştir.
malatya şaraplık üzüm olgunlaşma periyodu biyokimyasal değişimler
In order to determine biochemical changes during maturation of Öküzgözü, Kalecik Karası, Hasandede and Kabarcık grape varieties grown in Malatya, this research was carried out in 2015. During the ripening period, it was determined that total soluble solids, pH and total antosiyanin increased whereas total acid, total phenolic and antioxidant capacities decreased. At harvest period, total soluble solids ranged from 18.8% (Kabarcık) and 22.8% (Kalecik Karası); total acidities ranged from 0.46% (Kabarcık) to 0.72% (Hasande) and pH values ranged from 3.18 (Hasandede) to 3.28 (Kabarcık).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 28 Haziran 2018 |
Gönderilme Tarihi | 11 Eylül 2017 |
Kabul Tarihi | 20 Haziran 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 47 Sayı: Özel Sayı 1 |
BAHÇE
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Yalova