Kırmızı et, insan beslenmesindeki öneminin yanı sıra sosyal ve ekonomik fonksiyonları ile ülkelerin gelişmişlik düzeylerini de
ortaya koymaktadır. Türkiye’de hem tüketim, hem de geniş bir üretim alanı yaratması itibariyle kırmızı et sektörü ulusal ekonomi
açısından önemlidir. Bununla birlikte, sektörün geri ve ileri bağlantılarında çözülmesi gereken sorunları mevcuttur. Türkiye’de
canlı hayvan ve kırmızı et ithalatının sürmesi yapısal çözümler getirecek politikaların gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Red meat also reveals the level of development of countries with its social and economic functions as well as its importance in
human nutrition. The red meat sector is important for the national economy as it creates both consumption and a wide production
area in Turkey. However, the sector has problems that need to be solved in downstream and upstream. The continuation of imports
of live animals and red meat in Turkey reveals the necessity of policies to provide structural solutions.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Kasım 2017 |
Gönderilme Tarihi | 21 Ağustos 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 58 Sayı: 1 |
Creative Commons License Journal of Animal Production is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.