Amaç ve Kapsam

Uluslararası Biyosistem Mühendisliği Dergisi, tarım, biyolojik mühendislik, biyolojik sistemler (biyosistem) ve biyolojik kaynaklar mühendisliği ile ilgili farklı disiplinlerdeki bilim insanları ve tarımın tüm alanlarında mühendislik tekniklerinin uygulanması için online uluslararası hakemli bir dergidir. 

Uluslararası Biyosistem Mühendisliği Dergisi yılda iki sayı olarak yayınlanır (Haziran ve Aralık). Makaleler, tarımsal enerji sistemleri, tarım makineleri, tarımsal yapılar ve çevre, toprak ve su kaynakları konularıyla ilgili gözlemler, ölçümler, süreç çalışmaları, modelleme ve veri analizlerini içermeli ve yeni, önemli ve özgün olmalıdır. Bu derginin okuyucu kitlesini, tarım ve biyosistem mühendisleri, bilim insanları, politika yapıcılar, öğretim üyeleri, öğrenciler, çiftçiler ve dünyanın dört bir yanındaki halkın ilgilenen üyeleri oluşturur.
Uluslararası Biyosistem Mühendisliği dergisi, ilgili tüm alanlardaki orijinal araştırmaları ve derleme makaleleri yayınlamaktadır.


Uluslararası Biyosistem Mühendisliği Dergisinin temel konuları;


Arazi ve Su Kaynakları:


Sulama, sulama iletimi ve kontrol sistemleri, drenaj, hidroloji, hidrolik, toprak ve su kaynakları yönetimi, bitkilerin su ihtiyacı, toprak erozyon kontrolü, toprak yapıları ve özellikleri, arazi toplulaştırması, kırsal alan planlaması ve tarımda GIS, GPS ve RS uygulamaları.


Tarımsal Enerji Sistemleri:
Yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojileri, biyokütle üretimi, yönetimi ve kullanımı, biyokütle enerjisi, biyoyakıtlar, enerji verimliliği ve korunması, tarımda güneş enerjisi teknolojisinin uygulanması. Elektrik kullanımı, elektroteknoloji, tarım enerji verimliliği, elektrik sistemleri ve elektrik yardımcı programları. Tarımsal ürünlerin mekanik özellikleri, kurutma, kalite, işleme ekipmanları ve yöntemleri.


Tarımsal Makine Sistemleri:
Tarım makinalarının tasarımı, üretimi ve yönetimi. Tarımsal güvenlik ve sağlık. Hassas tarım teknolojileri ve sistemleri. Tarımda robotik uygulamalar, görüntü işleme. Tarım, gıda ve biyolojik sistemler ile ilgili mekatronik, robotik ve otomasyon uygulamaları.


Tarımsal Yapılar ve Çevre
Tarımsal yapıların tasarımı (hayvan barınakları, seralar, ürün depolama yapıları), tarımsal yapılarda hava kalitesi. Hayvan barınaklarında iklimsel kontrol teknolojileri (ısıtma, soğutma ve nem alma), tarımsal yapılarda CFD uygulamaları ve koruyucu yapılar altında bitkisel üretim için kontrol stratejileri. Tarımsal atık yönetimi ve süreci. Tarımsal kirlilik kaynakları, kontrol stratejileri, biyofiltreler, gaz, PM, koku ve VOC emisyonları, hayvan ve bitki üretim sistemlerinin çevresel etki değerlendirmesi ve hayvan barınakları ve refah.  

Yayımlanma Ayları
Haziran Aralık