Yazım Kuralları

İleri Teknolojilerde Çalışmalar Dergisine gönderilen makalelerin içerikleri özgün, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Tüm makaleler bilimsel katkıları, orijinallikleri ve içerikleri açısından bilimsel komite tarafından değerlendirilirler. Yazarlar verilerinin doğruluğundan sorumludurlar. Dergi gerekli gördüğü yerlerde dil ve yazım ile ilgili uygun düzeltmeleri yapma hakkını saklı tutar. Makaleler gerekli görüldüğünde revizyon yapılmak üzere sorumlu yazara geri gönderilebilir. Dergide basılan yazılar derginin malı haline gelir ve yazıların telif hakkı “İleri Teknolojilerde Çalışmalar Dergisi” adına alınır. Kısmen veya tamamen de olsa yayımlanan makaleler kaynak gösterilmeden hiçbir yerde kullanılamaz. Daha önce herhangi bir dilde basılmış yazılar dergide basılmak üzere değerlendirilmez.
Dergimize makale gönderimi aşamasında aşağıdaki dosyaların tamamı sisteme yüklenmelidir:
• Benzerlik Raporu
• Başvuru Beyannamesi
• Telif Hakkı Devir Formu
• Etik kurul onayı (Çalışmanız için etik kurul onayı gerekiyorsa, makalenizi etik kurul onayı ile birlikte yüklemelisiniz, gerekmiyorsa makalenin bir bölümünde belirtiniz.
İleri Teknolojilerde Çalışmalar Dergisi, yazar (lar) ın "iThenticate®" programı ile referanslar bölümü dışında dergiye gönderilen her makalenin metninin tamamını kontrol etmesini ve bu programda taranan makaleyi "Benzerlik Raporları" alanına yüklemesini istemektedir.
Editör Kurulu tarafından belirlenen benzerlik oranı araştırma makaleleri için en fazla% 20, derleme yazıları için% 25 ve bu sınırlar dahilinde bile tek kaynakta benzerlik oranı en fazla% 5'tir. Belirtilen değerlerin üzerinde benzerlik oranlarına sahip makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır.

İleri Teknolojilerde Çalışmalar Dergisi (JSAT) makale gönderimi sırasında yazar(lar)ı metin formatının düzenlenmesinde serbest bırakmaktadır. Yazar(lar) makalelerini düzenlerken aşağıda verilen önerilere dikkat etmelidirler;
Makaleler MS Word programında, Times New Roman veya benzeri bir yazı karakteri ile 10 punto, tek satır aralığıyla yazılmalıdır. Sayfa kenarlarında üst 2.5 cm olmak üzere diğer kenarlar için 2.5 cm boşluk bırakılmalı ve sayfalar numaralandırılmalıdır.
Yazar(lar)ın ad(lar) ve soyad(lar), kurumsal unvanları; yazar(lar)ın görev yaptığı kurum(lar) ve e-posta adres(ler) bilgileri "Başvuru Beyannamesi" dosyasında belirtilmeli, yüklenecek tam metin içerisinde  verilmemelidir. 

Makale başlığı, içerikle uyumlu, içeriği en iyi ifade eden bir başlık olmalıdır. Başlık, kalın ve 12 punto büyüklüğünde olmalı ve ilk harfler büyük olacak şekilde sayfa ortalanarak yazılmalıdır. Makaleler aynı özellikte İngilizce bir başlık/title içermelidir.

Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden ve en az 75, en fazla 150 kelimeden oluşan Türkçe “Öz” bulunmalıdır. Öz içinde, yararlanılan kaynaklara, şekil ve çizelge numaralarına yer verilmemelidir. Öz yukarı paragraftan 2 satır boşluk bırakıldıktan sonra, Times New Roman 10 punto, tek satır aralığıyla yazılmalıdır. Özün altında bir satır boşluk bırakılarak, en az 3, en çok 6 sözcükten oluşan anahtar kelimeler verilmelidir. Anahtar kelimeler makale içeriği ile uyumlu ve kapsayıcı olmalıdır. Aynı şekilde makaleler İngilizce bir başlık/title, anahtar sözcükler/keywords ve öz/abstract içermelidir.

Makaleler Giriş, Materyal ve Metod, Deneysel Kısım, Gereç ve Yöntem, Tartışma, Sonuç vb. yer alacak şekilde hazırlanmalı ve alt başlıklar, ikinci derece başlıklar 10 punto ile sağa hizalı olarak düzenlenmelidir. Formüller ve denklemler Math Type ya da Word Denklem Düzenleyici kullanılarak yazılmalıdır.
Bir makalede sırasıyla özet, ana metnin bölümleri, kaynakça ve (varsa) ekler bulunmalıdır. Makalenin bir “Giriş” ve bir “Sonuç” bölümü bulunmalıdır. Belli bir düzen sağlamak amacıyla ana, ara ve alt başlıklar kullanılabilir.
Tablo/Şekillerin numarası ve başlığı bulunmalıdır. Tablo çiziminde dikey çizgiler kullanılmamalıdır. Yatay çizgiler ise sadece tablo içindeki alt başlıkları birbirinden ayırmak için kullanılmalıdır. Tablo/Şekil numarası üste, tam sola dayalı olarak Times New Roman 10 punto yazılmalı; tablo/şekil adı ise, her sözcüğün ilk harfi büyük olacak şekilde yazılmalıdır.
Birinci derece başlıklar büyük ve koyu karakterde; ikinci derece başlıklar, yalnız ilk harfleri büyük ve koyu olmayan; üçüncü derece başlıklar ise yalnız ilk harfleri büyük, koyu olmayan ve italik harflerle yazılmalıdır. Ayrıca başlıklar, öncesi ve sonrası 6 nk olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Metindeki referans alıntıları köşeli parantez içinde sayılarla belirtilmelidir. Kaynaklar Times New Roman 9 punto ile yazılmalıdır. Kaynakça oluşturulurken tek stil kullanılmalıdır.


Sunulan makaleler ilgili alan editörleri tarafından incelenip değerlendirilecek, makalenin durumu hakkında yayın sahibi bilgilendirilecektir. Revizyon veya Kabul aşamasına gelen makaleler için yazar(lar)a dergi yayın şablonu gönderilerek gerekli düzenlemeleri uygun formatta yapmaları istenecektir.