The Kadınhanı district (Konya) is located in the Centeral Anatolia of Turkey. The objective of this study was to record the traditional knowledge of wild edible plants used by indigenous people in Kadınhanı, where no ethnobotanical studies have been conducted previously. This study was carried out in Kadınhanı district in April 2009-October 2011 to document the traditional knowledge of wild edible plants. Overall, 153 people who live or have lived in 4 towns, 37 villages and 9 neighborhoods were interviewed. Among the plants in the research area, it was determined that 108 species belonging to 39 families were used for food (75 uses), treatment (56 uses), feed (22 uses), materials (13 uses), ornaments (2 uses), fuel (9 uses) and for various purposes (2 uses) were used.
Kadınhanı ilçesi (Konya) Türkiye'nin Merkez Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Bu çalışmanın amacı, daha önce etnobotanik çalışmaların yapılmadığı Kadınhanı'nda yerli halk tarafından kullanılan yabani yenilebilir bitkilere ilişkin geleneksel bilgileri kayıt altına almaktır. Bu çalışma, yabani yenilebilir bitkilerin geleneksel bilgisini belgelemek amacıyla Nisan 2009-Ekim 2011 tarihleri arasında Kadınhanı ilçesinde yapılmıştır. 4 kasaba, 37 köy ve 9 mahallede yaşayan ya da yaşamış olan 153 kişi ile görüşülmüştür. Araştırma alanındaki bitkilerden toplamda 39 familyaya ait 107 türün gıda (75 kullanım), tedavi (56 kullanım), yem (22 kullanım) eşya (13 kullanım), süs (2 kullanım), yakacak (9 kullanım) ve çeşitli amaçlar
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Structural Biology |
Journal Section | RESEARCH ARTICLE |
Authors | |
Publication Date | April 30, 2022 |
Submission Date | January 27, 2021 |
Acceptance Date | June 10, 2021 |
Published in Issue | Year 2022Volume: 25 Issue: 2 |
International Peer Reviewed Journal
Free submission and publication
Published 6 times a year
KSU Journal of Agriculture and Nature
e-ISSN: 2619-9149