The study focused on the possibilities of evaluation of red pepper (Capsicum Annuum L.) seeds being a food industry waste. The moisture content (%), the total crude oil and ash content, color, the weight of 1000 seeds, the thickness and diameter of the seeds were characterized. The oils were extracted from the seeds using green techniques: cold-pressing, ethanol solvent, and ultrasound-assisted ethanol solvent extraction.Different techniques compared the production yield and quality characteristics of the oil samples. On average, linoleic acid (72.00%), oleic acid (11.76%), and palmitic acid (11.50%) were the predominant fatty acids in oils. The yield (16.80%) of the ultrasound-assisted technique was observed to be more effective than the others. The lowest content of acidity and the highest content of total carotenoids were found in the cold-press oil. The color, conjugated diene-triene values were higher with cold-pressing. The total phenolic contents and the antioxidant capacities were ranked in the following order: ethanol solvent (241.1 mg kg-1 and 79.84%), ultrasound-assisted (167.0 mg kg-1 and 67.18%), and cold press (131.8 mg kg-1 and 59.04%). The total tocopherols (1801.2 mg kg-1) content was superior in the oil extracted with the ethanol solvent technique. The results were shown that the oil obtained by using the ethanol solvent extraction technique had better bioactive properties and so, antioxidant activity compared to other green extraction techniques.
By-Food Product Red Pepper Seed Oil Green Extraction Quality
BAP office of Kahramanmaraş Sutcu Imam University
2016/3-51 D
Çalışma, gıda endüstrisi yan ürünü/atığı olan kırmızı biber (Capsicum Annuum L.) çekirdeklerinin değerlendirilme olanaklarına odaklanmıştır. Nem içeriği (%), toplam ham yağ ve kül içeriği, renk, 1000-dane ağırlığı, çekirdeklerin kalınlığı ve çapı karakterize edilmiştir.Yağlar, yeşil teknikler uygulanarak çekirdeklerden ekstrakte edilmiştir: soğuk presleme, etanol solvent ve ultrason- destekli etanol solvent ekstraksiyonu. Yağ numunelerinin üretim verimleri ve kalite özellikleri farklı tekniklerle karşılaştırılmıştır. Ortalama olarak, linoleik asit (%72.00), oleik asit (%11.76) ve palmitik asit (%11.50) yağlarda baskın yağ asitleri olmuştur. Ultrason-destekli tekniğin, verim açısından (%16.80) diğerlerine göre daha etkili olduğu gözlenmiştir. En düşük asit içeriği ve en yüksek toplam karotenoid içeriği soğuk pres ile üretilen yağda tespit edilmiştir. Renk, konjuge dien-trien değerleri soğuk pres yöntemi ile daha yüksek elde edilmiştir. Toplam fenolik içerik ve antioksidan kapasite değerlerini şu şekilde sıralayabiliriz : etanol solvent (241.1 mg kg-1 ve %79.84), ultrason-destekli solvent (167.0 mg kg-1 ve %67.18) ve soğuk presleme (131.8 mg kg-1) 1 ve %59.04). Etanol solvent tekniği ile ekstrakte edilen yağın toplam tokoferol (1801,2 mg kg-1) içeriği daha üstün olmuştur. Sonuçlar, etanol solvent ekstraksiyon tekniği kullanılarak elde edilen yağın diğer yeşil ekstraksiyon tekniklerine kıyasla daha iyi biyoaktif özelliklere ve dolayısıyla antioksidan aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir.
Gıda endüstrisi yan/atık ürünü Kırmızı biber çekirdeği Yağ Yeşil ekstraksiyon Kalite By-Food Product Red Pepper Seed Green Extraction
2016/3-51 D
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | ARAŞTIRMA MAKALESİ (Research Article) |
Yazarlar | |
Proje Numarası | 2016/3-51 D |
Yayımlanma Tarihi | 28 Şubat 2023 |
Gönderilme Tarihi | 19 Kasım 2021 |
Kabul Tarihi | 31 Ocak 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023Cilt: 26 Sayı: 1 |
2022-JIF = 0.500
2022-JCI = 0.170
Uluslararası Hakemli Dergi (International
Peer Reviewed Journal)
Dergimiz, herhangi bir başvuru veya yayımlama ücreti almamaktadır. (Free submission and publication)
Yılda 6 sayı yayınlanır. (Published 6 times a year)
Bu web sitesi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.