Hakkında
DergiPark Hakkında
DergiPark Ekibi
DergiPark Doi Hizmeti
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
EAH
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Özel
Kişi
Sendika
Araştırmacılar
Konular
Dergi Sihirbazı
Yardım
Trendler
Türkçe
Turkish
English
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Araştırmacılar
Muhammed Taşova
Muhammed Taşova
Arş. Gör.
Gaziosmanpaşa üniversitesi ziraat fakültesi biyosistem mühendisliği
Yayın
30
Hakemlik
12
CrossRef Atıf
22
TR Dizin Atıf
17
30
Yayın
12
Hakemlik
22
CrossRef Atıf
17
TR Dizin Atıf
0000-0001-5025-0807
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Profilimi Düzenle
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Güneş Enerjisi Sistemleri
Ziraat Mühendisliği
Kurutma Teknolojileri
Kurum
Gaziosmanpaşa üniversitesi ziraat fakültesi biyosistem mühendisliği
Popüler Yayınları
Türkiye' nin Güneş Enerjisi Parametre Değerleri Ve Güneş enerjisinden Faydalanma Olanakları
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5073
0
ATIF
2
FAVORİ
5073
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
Sıcaklık Kontrollü Bir Mikrodalga Kurutucunun Geliştirilmesi ve Mantar Kurutma İşleminin Enerji ve Kalite Değerlerine Etkisi
Yazarlar:
Samet Kaya Dursun
,
Burcu Aksüt
,
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.33462/jotaf.1119197
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
214
0
FAVORİ
214
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
KONVEKTİF VE İMAL EDİLEN SICAKLIK KONTROLLÜ MİKRODALGA FIRINLARLA KURUTULAN IHLAMURUN FİZİKO-KİMYASAL VE BUHARLAŞMA ENERJİ DEĞERLERİNİN TESPİT EDİLMESİ
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
DOI: 10.36306/konjes.1219960
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
137
0
FAVORİ
137
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Golden delicious L. Çeşidi Elmanın Kuruma Özelliklerine Ön İşlemlerin Etkisi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Samet Kaya Dursun
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.33462/jotaf.1117872
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
154
0
FAVORİ
154
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mikrodalga ve Sıcak Su Ön İşlemlerin Şili (Capsicum annuum) Biberinin Kuruma Modelleri, Efektif difüzyon ve Termo-Fiziksel Özelliklerine Etkisi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Hakan Polatcı
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
293
0
FAVORİ
293
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Meyve Kurutma Yöntemlerine Göre Tüketici Tercihleri: Sunburst Çeşidi Mandalina Örneği
Yazarlar:
Esra Kaplan
,
Muhammed Taşova
,
Hayriye Sibel Gülse Bal
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Turkish Journal of Agricultural Engineering Research
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
945
0
FAVORİ
945
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Armut (Pirus communis L.) Posasının Bazı Kalite Değerleri Açısından Uygun Kurutma Sıcaklığının Belirlenmesi
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
,
Onur Saraçoğlu
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Akademik Platform Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi
DOI: 10.21541/apjes.525655
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
914
0
FAVORİ
914
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Farklı Tahmin Yöntemleriyle Kurutma Makine Potansiyelinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
, Müberra Erdoğan,
Eyyup Ensar Başakın
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
405
0
FAVORİ
405
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kurutma sıcaklıklarının Mantarın (Agaricus bisporus L.) Rehidrasyon, Model, Kuruma Performansı ve Yüzey Alanı Değerlerine Etkisi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Musafa Güzel
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Turkish Journal of Agricultural Engineering Research
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
397
0
FAVORİ
397
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mahlep (Prunus mahaleb) meyvesinin kuruma kinetiği ve renk değişimi
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
,
Gazanfer Ergüneş
, Gülşen Kırmık
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Akademik Ziraat Dergisi
DOI: 10.29278/azd.608757
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1370
0
FAVORİ
1370
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
SICAKLIK KONTROLLÜ MİKRODALGA KURUTUCU GELİŞTİRİLMESİ VE PORTAKAL KURUTMA PERFORMANSININ BELİRLENMESİ
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
DOI: 10.21923/jesd.502465
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1572
0
FAVORİ
1572
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Tokat İlinde Bulunan Tahıl Sap Atıklarının Metan Gazı ve Enerji Değerlerinin Teorik Analizi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Hakan Polatcı
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
449
0
FAVORİ
449
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Bolu ve Tokat İllerindeki Buğday Sap Atıklarının Enerji Potansiyel Değerlerinin Teorik Analizi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
İsmail Naneli
Yayın Bilgisi: 2019 ,
International Journal of Life Sciences and Biotechnology
DOI: 10.38001/ijlsb.571520
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1399
0
FAVORİ
1399
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Konvektif ve mikrodalga yöntemlerle kurutulan kuşburnu (RosamontanaChaixsubsp. woronovii (Lonacz) Ö. Nilsson) meyvelerinde kalite değişimleri
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Gazanfer Ergüneş
,
Resul Gerçekcioğlu
, Şükrü Karagül
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
DOI: 10.7161/omuanajas.541230
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
956
0
FAVORİ
956
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Effect on the Effective Diffusion and Activation Energy Values of Pea (Pisum sativum L.) Grains of Drying Temperature
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2019 ,
International Scientific and Vocational Studies Journal
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
437
0
FAVORİ
437
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Farklı Mikrodalga Güç ve Bekletme Sürelerinin Şeker Çeşidi Fasulye (Phaseolus vulgaris) Tohumuna Ait Çimlenme Parametrelerine Etkisinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
, Bahadir Şin
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
464
0
FAVORİ
464
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yozgat İli Hayvansal Kaynaklı Atıkların Biyogaz ve Enerji Potansiyellerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
, Serkan Yazarel
Yayın Bilgisi: 2019 ,
International Journal of Life Sciences and Biotechnology
DOI: 10.38001/ijlsb.527131
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1324
0
FAVORİ
1324
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TOKAT-ERBAA İLÇESİNDEKİ HAYVANSAL KAYNAKLI ATIKLARIN ENERJİ POTANSİYEL DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2019 ,
TÜBAV Bilim Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1071
0
FAVORİ
1071
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Determination of Biomass Potential and Energy Values of Walnut (Juglans regia L.) Wastes: Case of Tokat Province
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Gazanfer Ergüneş
Yayın Bilgisi: 2018 ,
International Scientific and Vocational Studies Journal
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
604
0
FAVORİ
604
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Şeftali (Prunus persica L.) Posasının Farklı Sıcaklıklarda Kuruma Parametrelerin Belirlenmesi
Yazarlar: Hakan Polatcı,
Muhammed Taşova
, Onur Saraçoğlu, Onur Taşkın
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1164
0
FAVORİ
1164
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Türkiye' nin Güneş Enerjisi Parametre Değerleri Ve Güneş enerjisinden Faydalanma Olanakları
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5073
2
FAVORİ
5073
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Düşük ve Yüksek Sıcaklıklarda Kurutulan Patlıcan (Solanum melongena L.) Dilimlerinin Kurutma Kinetiği ve Renk Değerleri Açısından En Uygun Kurutma Sıcaklığının Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1059
0
FAVORİ
1059
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Korunga (Onobrychis sativa L.) Tohumluğunun Bazı Biyoteknik ve Renk Özelliklerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
International Journal of Life Sciences and Biotechnology
DOI: 10.38001/ijlsb.475100
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1596
0
FAVORİ
1596
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Tarımsal Otomasyonda Yeni Yaklaşım: Konuşan Bitki ve Konuşan Meyve
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Mehmet Metin Özgüven
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1222
0
FAVORİ
1222
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yerel Bir Küçükbaş Hayvancılık İşletmesi’nin Biyogaz Potansiyelinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
DOI: 10.30910/turkjans.448350
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1288
0
FAVORİ
1288
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kabin kurutucuda kurutulan kuşburnu (Rosa canina L.) meyvesinin kuruma performansı, efektif difüzyon ve aktivasyon enerjisi değerlerinin belirlenmesi
Yazarlar: Gazanfer Ergüneş,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Akademik Ziraat Dergisi
DOI: 10.29278/azd.440678
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1616
0
FAVORİ
1616
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mikrodalga fırın ile kurutulan yenidünya (Eriobotrya japonica L.) meyvesinin kuruma kinetiği ve kalitesinin belirlenmesi
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
DOI: 10.7161/omuanajas.342904
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2143
0
FAVORİ
2143
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kümes Hayvanları Atıklarının Biyogaz Üretim Potansiyelinin Belirlenmesi: Tokat İli Örneği
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1495
0
FAVORİ
1495
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İstanbul Çeşidi Vişnenin (Prunus cerasus L.) Fiziko-Mekanik Özellikleri İle Renk Değerlerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Mustafa Güzel
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1084
0
FAVORİ
1084
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mikrodalga Yöntemi ile Kurutulan Dereotu Yapraklarının (Anethum graveolens L.) Kurutma Kinetiği ve Renk Değerlerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
MUHAMMED Taşova
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
914
0
FAVORİ
914
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Determination of the Optimum Drying Method in Terms of Color Value of Cress (Lepidium sativum L.) Leaves Dried by Microwave Method with Pre-treatment and without Pre-treatment
Yazarlar:
Şükrü Karagül
,
Muhammed Tasova
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Journal of New Results in Science
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
563
0
FAVORİ
563
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Akademik Platform Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi
Akademik Ziraat Dergisi
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
International Journal of Life Sciences and Biotechnology
International Scientific and Vocational Studies Journal
Journal of New Results in Science
Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Turkish Journal of Agricultural Engineering Research
TÜBAV Bilim Dergisi
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemlik
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Politeknik Dergisi
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi
Turkish Journal of Agricultural Engineering Research
Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi
Yenilikçi Mühendislik ve Doğa Bilimleri
Ziraat Mühendisliği
Yayınlar
Armut (Pirus communis L.) Posasının Bazı Kalite Değerleri Açısından Uygun Kurutma Sıcaklığının Belirlenmesi
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
,
Onur Saraçoğlu
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Akademik Platform Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi
DOI: 10.21541/apjes.525655
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
914
2
ATIF
0
FAVORİ
914
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mahlep (Prunus mahaleb) meyvesinin kuruma kinetiği ve renk değişimi
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
,
Gazanfer Ergüneş
, Gülşen Kırmık
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Akademik Ziraat Dergisi
DOI: 10.29278/azd.608757
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1370
2
ATIF
0
FAVORİ
1370
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
SICAKLIK KONTROLLÜ MİKRODALGA KURUTUCU GELİŞTİRİLMESİ VE PORTAKAL KURUTMA PERFORMANSININ BELİRLENMESİ
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
DOI: 10.21923/jesd.502465
ATIF
1
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1572
1
ATIF
0
FAVORİ
1572
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Konvektif ve mikrodalga yöntemlerle kurutulan kuşburnu (RosamontanaChaixsubsp. woronovii (Lonacz) Ö. Nilsson) meyvelerinde kalite değişimleri
Yazarlar:
Muhammed Taşova
,
Gazanfer Ergüneş
,
Resul Gerçekcioğlu
, Şükrü Karagül
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
DOI: 10.7161/omuanajas.541230
ATIF
3
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
956
3
ATIF
0
FAVORİ
956
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yozgat İli Hayvansal Kaynaklı Atıkların Biyogaz ve Enerji Potansiyellerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
, Serkan Yazarel
Yayın Bilgisi: 2019 ,
International Journal of Life Sciences and Biotechnology
DOI: 10.38001/ijlsb.527131
ATIF
3
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1324
3
ATIF
0
FAVORİ
1324
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Korunga (Onobrychis sativa L.) Tohumluğunun Bazı Biyoteknik ve Renk Özelliklerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
International Journal of Life Sciences and Biotechnology
DOI: 10.38001/ijlsb.475100
ATIF
4
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1596
4
ATIF
0
FAVORİ
1596
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yerel Bir Küçükbaş Hayvancılık İşletmesi’nin Biyogaz Potansiyelinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
DOI: 10.30910/turkjans.448350
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1288
2
ATIF
0
FAVORİ
1288
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kabin kurutucuda kurutulan kuşburnu (Rosa canina L.) meyvesinin kuruma performansı, efektif difüzyon ve aktivasyon enerjisi değerlerinin belirlenmesi
Yazarlar: Gazanfer Ergüneş,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Akademik Ziraat Dergisi
DOI: 10.29278/azd.440678
ATIF
1
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1616
1
ATIF
0
FAVORİ
1616
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mikrodalga fırın ile kurutulan yenidünya (Eriobotrya japonica L.) meyvesinin kuruma kinetiği ve kalitesinin belirlenmesi
Yazarlar:
Hakan Polatcı
,
Muhammed Taşova
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
DOI: 10.7161/omuanajas.342904
ATIF
4
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2143
4
ATIF
0
FAVORİ
2143
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat