The nutritional value of the edible fungus Clitocybe odora (Bull.) P. Kumm was evaluated by measuring its total phenolic, total antioxidant, total oxidant, and total flavonoid contents. In this case, a soxhlet was used to extract the methanol from the mushroom. The investigation involved the utilisation of Rel Assay kits to ascertain the total antioxidant status and total oxidant status. The DPPH (2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl) test was used to measure the ability to quench free radicals. Folin-Ciocalteu reagent was used to measure total phenolic content. Aluminum chloride analysis was used to determine the total flavonoid content. As a result of the study, the total antioxidant status of C. odora was determined to be 6.801±0.243 mmol L-1, the total oxidant status was 5.748±0.137 μmol L-1, and the oxidative stress index was 0.085±0.003. The extract has a scavenging activity of 73.38±1.60 percent against DPPH free radicals at a concentration of 2 mg mL-1. Total phenolic content was determined as 82.646±1.623 mg g-1 and total flavanoid content as 117.753±3.491 mg g-1. This led to the conclusion that the mushroom had significant antioxidant potential.
Antioxidant Clouded agaric Edible mushroom Phenolic Flavonoid
yok
Yenilebilir mantar Clitocybe odora (Bull.) P. Kumm'nın toplam fenolik, toplam antioksidan, toplam oksidan ve toplam flavonoid içerikleri ölçülerek değerlendirildi. Bu kapsamda, mantardan metanol özütü elde etmek için soxhlet cihazı kullanıldı. Toplam antioksidan durumunu (TAS) ve toplam oksidan durumunu (TOS) belirlemek için Rel Assay kitleri kullanıldı. DPPH (2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl) testi, serbest radikal süpürme yeteneğini ölçmek için kullanıldı. Toplam fenolik içeriği ölçmek için Folin-Ciocalteu reaktifi kullanıldı. Toplam flavonoid içeriğini belirlemek için alüminyum klorür analizi kullanıldı. Çalışma sonucunda C. odora'nın total antioksidan durumu 6.801±0.243 mmol L-1, total oksidan durumu 5.748±0.137 μmol L-1 ve oksidatif stres indeksi 0.085±0.003 olarak belirlendi. Mantar özütünün 2 mg mL-1'lik konsantrasyonda DPPH serbest radikallerine karşı 73.38±1.60'lik bir süpürme aktivitesine sahip olduğu belirlendi. Toplam fenolik madde içeriği 82.646±1.623 mg g-1 ve toplam flavaoid içeriği 117.753±3.491 mg g-1 olarak belirlendi. Bu sonuçlar mantarın önemli bir antioksidan potansiyelinin olduğunu gösterdi.
Antioksidan Bulutlu agarik Yenilebilir mantar Flavonoid Fenolik
yok
yok
yok
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Yapısal Biyoloji |
Bölüm | ARAŞTIRMA MAKALESİ (Research Article) |
Yazarlar | |
Proje Numarası | yok |
Erken Görünüm Tarihi | 13 Ekim 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 28 Şubat 2024 |
Gönderilme Tarihi | 23 Ocak 2023 |
Kabul Tarihi | 8 Haziran 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024Cilt: 27 Sayı: 1 |
2022-JIF = 0.500
2022-JCI = 0.170
Uluslararası Hakemli Dergi (International
Peer Reviewed Journal)
Dergimiz, herhangi bir başvuru veya yayımlama ücreti almamaktadır. (Free submission and publication)
Yılda 6 sayı yayınlanır. (Published 6 times a year)
Bu web sitesi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.